Wednesday, March 7, 2012

Finally!


Finally! Aku dah balik dari bertapa..
Finally! Aku update jugak lepas seminggu blog ni bersawang..
Finally! Aku dah dapat kerja..

Agak busy sikit. Dapat call interview kat kayel. Kelam kabut orang Penang ni kena plan nak ke Damansara. First time aku datang interview kat kl. Takut jugak naik teksi sorang-sorang kat kota metroplitan ni. ayat tak tahan. Sebelum ni yang panggil interview kat kl semua aku tak pergi. Haha. 



Mula-mula sekali aku kena buat assessment. 3 test dalam masa 55 minit. 15 minit buat english essay 200 perkataan, 25 minit jawab 100 soalan objective english and last sekali 15 minit jawab 40 soalan IQ. Dan aku tak sempat habis IQ test tu. Pakai bulat je jawapan. Haha. Nasib lah. Bagi pun 15 minit.

Lepas habis tu, sambung pulak interview haa. Sesak otak. Ayat first interviewer tu, you did well in your assessment. *bangga jap* Haha. Interview tu biasa je. Tak lah sedahsyat yang aku sangka. Last sekali aku tanya soalan  kat dia. Baca dari note book ok soalan tu!

Dan of course la dia perasan, "You've prepared your questions eh". Rasanya good impression lah kot yang tu. Hehe. Dan esoknya tu, HR dia call cakap aku dapat. Terkejut jugak. Rasa macam tak percaya. *tampar-tampar diri sendiri* Rezeki aku dah sampai agaknya. Alhamdulillah. Termakbul jugak akhirnya doa aku.


Tadi dah ambik offer letter. Minggu depan aku start dah. Jadi orang kl lah aku. Kena balik penang ambik baju-baju pulak. Lepas tu datang balik. *pengsan*

Rindu laa kawan-kawan kat penanggggggggggggg!
Kl mana ada queensbayyyyyyyyyyyyyy!
Nanti rindu makanan penang macam manaaaaaaaaaaaaaa!
Tak dapat jumpa mamak pelita sungai dua dahhhhhhhhhhhhh!

Haha. Sila abaikan ayat last tu. Ok dah habis meroyan.

Sekian saja untuk kali ni. Adios!

ps: bertukar status dari penjual anggur kepada accounts payable analyst. hehe.

25 comments:

Muhammad Saiazuan Norhalik said...

lama x buat iq test.. drop or up? hmm

Akue Achik said...

Alhamdulillah.. :)

CONGRAT sis!! ^^

nnt gaji 1st....err...emm..haha :D

ABU said...

oyeh!! mari merantau..
alaa kat KL pun banyak kedai mamak Pelita..

rozeeta rashid said...

zuan: apa yang up apa yang drop nih? *blur*

achik: thanks! kenapa dengan 1st gaji? erm ermmm tak pahammm! haha.

abu: mamak kl tak sama dengan mamak penang. hahaha.

Azham Vosovic said...

Rozeeta congrats!

nanti boleh lepak kt KL sama2 haha...

btw jaga diri kat sini ok...

org KL ni lain sikit heheh....

Azham Vosovic said...

Rozeeta congrats!

nanti boleh lepak kt KL sama2 haha...

btw jaga diri kat sini ok...

org KL ni lain sikit heheh....

DuniakuAbstrak said...

wah tahniah!! meh belanja makan!!

hahaha

Ezad Skytech said...

hee...jadi org KL la lepas ni..:D
congratz2...mamak jugak dicarinya ye...HAHA~

Dhiya Fariza said...

alhamdulillah. im proud of you! nanti dhiya balik malaysia lagi 6 bulan boleh lepak! hehe

madammondoq said...

salam singgah..

good luck 4 ur interview dear..

btw.. jemput singgah blog madam join contest ye.. ;)

WuMing said...

Wah... jadi orang KL laa lepaih nii...

WuMing pernah dapat offer transfer pi sana...

Gempaq nak resign... Boss terus tak berani trnasfer..

ShahzCudin said...

Alhamdulillah..tahniah sbb dapat kerja..kerja rajin2 tau..

Sarah Mohd Saleh said...

wahhh tahniahhhhhhh!eceh key-ell die skrg.kihkih

Asrul "iLham" Sany said...

tahniah... simpan duit leklok pasni hahaha

Hanie Dew said...

wowowowowowoweeee....dpt keja dah.bolelepak berjimaba ria..hahahhaha..yeesssss!!!!

ops lupa plak. congrats!!!!!!

semutsengal said...

hai orang KL, bila nak belanja makan ?


HAHAHAHAHAHA

Jue said...

welcome to KL
kotaraya yg xde rehat ><~
zzzzzzzzzzzz

#kalau trun klcc, jum jumpe! =)

lisa said...

bestnya dapat kerja! tahniah ! :)

Aiman Isa said...

accounts payable analyst..
waaaaaa... akaun tuu..
#hate akaun -__-

Tahniah dapat kerja! hehe. nanti dah lama2 kat kl, balik peneng jgn e e e pulak.. haha!

faiz fakhirin said...

Congratulation set kitoooo..hahhaha...buleh kijo mano turrrr?

Rtp Farra Arisha said...

anak mami ya sis? eheh you've to accept what's for your. because what's the best for you is actually for your future too. ^^

Mohd Izzar said...

wah2... tahniah la...hooho

~SaL IjOu~ said...

bertambah lagi kwn kat kl..sonot..hehe~
Tahniah!~ =)

hettynsm said...

tahniah my friendzz!!!! sediy la juga member aku nk merantau ke keyel. xda dh kereta kuning yg dok drift kt penang nnt. xda dh member bawa p mkn nasi kandar tgh mlm. pekena tutti frutti.. :(

Awan Biru said...

Alhamdulillah.
Good Luck Sis.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...