Saturday, February 4, 2012

Part 2: Fear of being alone



Part 1, aku cakap pasal fear to do things on your own. 

Kali ni aku nak cakap pasal fear of being single

Last week, while I was watching Desperate Housewives, ada this one particular dialogue yang menarik bagi aku. Character Edie cakap dekat Susan, "You can't live without men". Bila Susan single pun, it was only for a short while. Lebih kurang macam tu la Edie cakap.


Hakikatnya, there are some who are afraid to not be in a relationship. Lepas satu, satu. Fobia dengan status single. Mungkin dia rasa sunyi. Dah biasa in a relationship. Bila putus, cepat-cepat cari yang baru semata-mata nak isi kekosongan yang dirasa. 

Sekadar nakkan seseorang untuk sentiasa ada untuk dia. Single equals to miserable lah kiranya. Dan semata-mata kerana nak ada that special someone, dia tak fikir panjang dalam memilih. Dan mungkin keputusan yang terburu-buru tu akan berakhir dengan sesalan yang tak sudah.

Apa yang patut disedari adalah being single bukan sesuatu perkara yang buruk. Masa ni boleh menilai balik apa yang kita tersalah sebelum tu. Whether kita tersalah pilih, atau ada sikap sendiri yang perlu diubah. Bila dah tau, make some changes. 

Singledom is freedom. Enjoy your single life. Masa single ni macam kita format laptop la. Hehe.

Sekian saja untuk kali ni. Adios!

ps: jadi ballerina dalam episod 2 Faker the series. hehe.  

17 comments:

Akue Achik said...

single is freedom.. :)

sy single, sy bahagia..^^

Muhammad Saiazuan Norhalik said...

listen to you are not alone by mj.. :) sure you will love it :D

budak penjara said...

single la best hehe tp kekadang nk juga teman tapi mesra

Sarah Mohd Saleh said...

live your life while u r single baby!

Azham Vosovic said...

single is painful...tak suka...

Mohd Izzar said...

single tu seronok la..heheh

Pocket said...

memang ada org gitu.
dia dah anggap BF tu mcm
henpon dah. xde kalu susah la idup.
which is tru!! xde henpon memang susah.

tapi buleh je nak idup kan:D

Juliet_iRa~" said...

setuju..heee


:)...single is freedom..even im not single..

ABU said...

etry yg simple dan aku sgt suka..
aku paling suka ayat kat bawah

singledom is freedom, enjoy ur single life..hehehehe..

dhiera said...

suka lagi hidup single. tapi lebih bahagia bila dah ada tunang. hehehe

H.J said...

single is mine..hahhaa

Mr.Clive said...

too many love the idea of being in relationship, but doesn't like it when they are in an actual relationship.pandangan jer...huhu

tapi memang btol kan?sebab setiap dari kite ade expectation tentang the ideal person.:)

Dhiya Fariza said...

single is freedom but to some it is being freedom in a very painful way.

DuniakuAbstrak said...

pernah single n feel alone...

kini tidak lagi

aiEz said...

serius sunyi single...=='

Awan Biru said...

Saya single and I love that way. All I need is friends.

.diannorhayati. said...

hehe. single is good jugak.

one day u will meet a true one,perhaps.

hehe.

sementara single boleh enjoy jap :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...