Thursday, January 26, 2012

Ombak Rindu versi Islamik



As I was staring blankly at my laptop, scrolling down the FB page, ternampak video ni. Tertarik dengan tajuk dia. Lirik dia memang menginsafkan. Just nak share dengan korang.  


Ni ada sikit aku letak comparison lagu dia.

Versi Asal
Malam kau bawalah rinduku
Untuk dirinya yang jauh dariku
Agar dia tidak kesepian
Selalu rasa ada cinta agung

Hujan bawa air mataku
Yang mengalir membasuh lukaku
Agar dia tahu ku tersiksa
Tanpa cinta dia di hatiku


Versi Islamik
Allah ampunkanlah hambamu
Yang selalu dustakan janjiku
Agar kelak ku takkan disiksa
Kerna dosa-dosa masa lalu

Allah jatuh airmataku
Dan trus mengalir mengiring doaku
Allah yang mengampuni segala
Dosa-dosa hamba yang meminta


Bagus jugak idea orang yang buat video ni. Bagi kesedaran. Tak payah nak cintan cintunn sangat. Ada Dia yang sentiasa di sisi kita.

ps: terasa jugak sikit sebab suka dengar lagu ombak rindu ni. hehe.

19 comments:

Sarah Mohd Saleh said...

ohh beshhhh gk lagu nihhhhhhh ;)

Dhiya Fariza said...

interesting :)

dhiera said...

ala...tak dapat tengok video tu~

Muhammad Saiazuan Norhalik said...

huhu pandai berombak rindu ya

Hanie Dew said...

kaaann...pandai dorg ubah lirik.kene plak tu.

becinta dengan Dia tak rugi dunia akhirat.kata kata untuk kesedaran aku sendiri ni.

Hanie Dew said...

1. sorry baru sempat balas kunjungan. cuti la katakan.

2. bear tu memang besaaaar gila. aku rasa nak smack down je. hahha geram.

Azham Vosovic said...

sini internet slow

kalau laju boleh tgk video ni hehehe

semutsengal said...

cintun sampai tak ingat dunia, kan tah apa-apa tu namanya.

Juliet_iRa~" said...

hihi..sesuai juga lirik tu..:)..sling mengingati agar xlalai..;p

pss : sorry lmbt bw..hee..eh psl kelas pend khas..kelasnya ikut tahap pencapaian mereka..so dlm 1 kelas campur2 pelbagai kategori..tp tahap y hampir sm..:)

ABU said...

lebam dah telinga aku dgr lagu ni hahaha

Jue said...

So far aku x fall in luv lg ngan ost ombak rindu tu hihi
Eh layout br atau aku yg dah lama x p sini

Woofer Storm said...

bagus gak ada benda ni,,,mnusia ni mudah lupa,mcm sy .ari ni insaf,sok buat lagi..jadi bila slalu dgr ada juga rasa beringat,,maseh sahabat^^

Akue Achik said...

hujan. line tak kuat sgt..huhuhu..tp bca lirik, best.. :)

AzwanRamli said...

nice one....

CikAnyss' :O said...

lirik yang best lah awak , btw keep writing post k :) happy blogging

btw i'm new here . alang2 dah masuk saya follow terus !hihi :) jemput ke blog saya ya ..
komen penulisan ke , appreciated :)

aiEz said...

aie memang tak layan pun ombak rindu ni...tapi part lagu dier buat macam ni dengar memang best...

Rtp Farra Arisha said...

terpegun buat seketika. setiap kata2 pasti membawa pengertian yang berguna...:)

Awan Biru said...

Buat lagu cinta untuk Allah lagi baik.

.diannorhayati. said...

hehe. ade jugak islamic version. hihi.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...