Tuesday, May 24, 2011

this song is so cute!!



I Do Colbie Caillat 
It's always been about me, myself, and I 
I thought relationships were nothing but a waste of time 
I never wanted to be anybody's other half 
I was happy saying I had love that wouldn't last 
That was the only way I knew 'til I met you 

You make we wanna say 
I do, I do, I do, do do do do do do do 
Yeah, I do, I do, I do, do do do do do do do 
Cause every time before it's been like 
Maybe yes and maybe no 
I can live without it, I can let it go 
Ooh what did I get myself into? 
You make we wanna say I do, I do, I do, I do, I do, I do 

Tell me is it only me 
Do you feel the same? 
You know me well enough to know that I'm not playing games 
I promise I won't turn around and I won't let you down 
You can trust I've never felt it like I feel it now 
Baby there's nothing, there's nothing we can't get through 

So can we say 
I do, I do, I do, do do do do do do do 
Oh baby, I do, I do, I do, do do do do do do do 
Cause every time before it's been like 
Maybe yes and maybe no 
I won't live without it, I won't let it go 
What more can I get myself into? 
You make we wanna say 

Me, a family, a house, a family 
Ooh, can we be a family? 
And when I'm eighty years old I'm sitting next to you 

And we'll remember when we said 
I do, I do, I do, do do do do do do do 
Oh baby, I do, I do, I do, do do do do do do do 
Cause every time before it's been like 
Maybe yes and maybe no 
I won't live without it, I won't let us go 
Just look at what we got ourselves into 
You make we wanna say I do, I do, I do, I do, I do, I do, 
Love you

Tetiba semangat datang



Alkisah Rozeeta ni dah banyak kali nak pi jogging tapi tak jadi sebab takdak member nak teman. Nak p sorang macam takut ja. Sebabnya jalan nak panjat bukit dumbar tu agak sunyi. Lepas tu penuh semak samun. Takut la kot-kot ada ulor ker. Haha. Nak ikut jalan jauh takut ada anjing pulak (Jalan dekat tu pun ada jugak anjing kadang-kadang). Area rumah aku ni banyak anjing. Dah la dulu ada kenangan anjing mai menyalak depan muka aku. Ok2 lupakan kenangan silam tu!! 

Back to my story, entah macam mana tetiba hari ni semangat berkobar2 sangat, tahap gedik-gedik nak jogging sangat dah. Aku nekad nak pi jugak. Sorang pun sorang laa. Nak tunggu member-member aku?? Taun depan malam raya pun belum tentu. Eh malam raya mesti la tak boleh kan. Orang nak balik kampung main bunga api, bakar lemang dan sebagainya. Adehh menyimpang banyak dah ni dari tajuk. Hanyuttt ke mana dah. Jap nak amik gps nak balik ke pangkal jalan. Hah, jumpa dah! Sambil lalu jalan nak naik Bukit Dumbar tu, sambil tu aku baca doa. Takut! Haha. Jenuh nak panjat bukit. Dalam hati ada jugak terfikir kalau aku tergolek jatuh bukit tu macam mana?? Dah la tinggi. Bila aku sampai atas ja, tercungap2 tahap teruk yang paling teruk punya. Haa. Over kan aku ni?? Rasa macam nak turun bukit tu and balik rumah pun ada. 

Lepas tu aku dengan muka gigih jalan la. Ya laa jalan la dulu. Tercungap tak habis lagi kot. Jalan laa pusing kat trek bawah. Lepas berapa round entah aku dah bosan pulak, lalu jalan lain pulak. Kiranya sampai nak balik tu aku dah pusing semua jalan yang ada kat situ la. Beround-round aku pusing. Kadang jogging, kadang jalan  laju. Sambil-sambil tu cuci mata tengok mamat-mamat yang fit berjogging. Haha. Ok whattt. Source of motivation. Bila rasa tak larat sangat, aku jalan slow-slow. Tapi kan nak habaq mai sat ni. Dengaq elok-elok (or in this case, baca elok-elok). Rozeeta tak berenti langsung ok!! Penat tahap gaban pun aku jalan jugak. Takdaknya nak duduk walaupun sesaat. Dalam hati aku terdetik, "Hebat jugak aku nih!!" Haha. Sejam lebih jugak la aku berjogging. Dari pukul 5.20 sampai laa dalam 6.45. Penat tu tak payah cakap la. Tapi kan lepas tu rasa fresh. Rasa bangga pulak bila akhirnya aku berjaya pi jogging sorang-sorang.  

Esok nak p lagi lah!!

Wednesday, May 11, 2011

Strangers, again...or not?


I came across this video on youtube..

It's up to us.. But mainly it's up to fate.. 
Iif it's meant to be, everything will eventually fall into place & there won't be stage 5, 6 and 7..

Sunday, May 8, 2011

Hari-hari hari ibu



Mungkin aku tak sekreatif matluthfi90 yang boleh buat video sempena mother's day. Aku cuma mampu karang ayat kat blog ja. Haa. Kalau rasa sanggup nak baca, silakan. 

Macam tajuk aku kat atas, bagi aku, hari-hari hari ibu. Teringat pulak Kak Izz cakap, "Kalau hari-hari hari ibu, jenuh la nak bagi hadiah". Haha. Ye tak ye juge kan. Tapi rasanya bukan hadiah yang ibu, mak, mama, mummy atau umi harapkan daripada anak-anak. Cukuplah ingatan n kasih sayang dari anak-anak sebagai hadiah. Hadiah yang lebih bermakna bagi ibu adalah bila tengok anak-anak tersenyum gembira. Setiap ibu nak yang terbaik untuk anak-anaknya. Bila tengok kejayaan kita dah cukup buat ibu bahagia. Tak payah hadiah pun tak pa. Murninya hati seorang ibu. Dah susah payah besarkan kita, tak mintak pun balasan. 


Tapi tu bagi ibu laa. Ibu yang cakap tak payah hadiah. Kita lain laa. "Laa. Hang ni eta. Hang yang sebut tak payah hadiah pun tak pa,". Ishh betul bendul sungguh la. Agak bengong la kalau kita langsung tak buat apa-apa untuk balas jasa ibu. Sebab jasa ibu tak ternilai. Tak ternilai tu apa maksud dia?? Meh nak explain dalam bentuk persamaan. Bmw + banglo 12 bilik yang ada swimming pool + baju 5 almari + kasut 3 kabinet + gelang, rantai emas 2 lori ≠ jasa ibu.. Hah dramatik tak aku explain?? Sebanyak mana kita balas takkan terbalas jasa ibu. 


Selagi ada hayat kita, selagi ada hayat ibu-ibu kita, balas la semampu kita. Bahagiakan mereka. Telefon la selalu (Amboi telepon awek/pakwe boleh, takkan telepon ibu pun susah??). Dah keja tu bagi la duit sikit kat ibu. Nak shopping tu jangan la syok sorang-sorang ja, shopping la untuk ibu sekali. Tak luak aih duit tu malah lagi berkat rezeki kita (Tapi aku tak kerja lagi. Sekarang aku pau duit mama aku dulu. Haha).

To mama: Thanks for raising me up. What I am today is because of you. You are my strength. Eta akan balas jasa mama. Insyaallah. Mama doakan eta cepat dapat kerja tau. I love u so much!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...