Monday, March 21, 2011

bila 24 jam tu terlalu singkat..



tido dalam 6 ke 8 jam sehari.. tinggal dalam 16 ke 18 jam.. praktikal pulak dari 8.30 pagi sampai ke 6.30-7 petang.. lepas tu pulak on FB tu satu kemestian.. berapa jam dah abis.. thesis aku ni apa nak jadi?? macam mana nak run data ni?? serius rasa sangat clueless pasal thesis.. spss pun terkedek2 lagi.. balik praktikal pulak dah rasa penat tahap cipan.. time tido malam pulak rasa macam baru ja pejam mata tiba2 alarm tu menjerit2 suruh aku bangun.. arghhh!!



Sunday, March 20, 2011

bila mak sedara dating dengan anak sedara..


alkisah eta berjalan-jalan dengan anak sedaranya yg manja.. emmir ezzat harith.. tu laa nama dia.. dia balik sorang2 naik kapal terbang.. flight hari sabtu petang (sabtu minggu lepas daa).. almaklum la mak dia kerja MAS.. ok2 sambung balik cerita.. oleh sebab mak sedara dia ni dah berkerjaya (kononnya laa.. praktikal ja kot!!), hujung minggu ja la yg larat nak bawak dia jenjalan.. kakak aku plak balik hari selasa dengan abang ipar n anak sedara aku lagi sorang.. emmelyn ezzryna namanya.. haishh panjang sungguh nama.. macam tongue twister pun ada.. hehe..



ni ha gambar mak sedara dia kat tempat praktikal..




ni la dua anak sedaraku yang comel..


eh tadi bukan nak cerita pasal aku bawak ezzat  jenjalan ka.. ok2.. hari ahad aku bawak la dia pi queensbay.. ok actually bukan aku yg bawak.. mama aku yg bawak.. lepas makan baru pi sana.. pas tu mama pun balik laa.. first time ni keluar dua orang dengan anak sedara.. macam bawak anak sendiri plak rasanya.. haha..

sampai2 pi claim tiket wayang dulu.. ada voucher free.. kami decide nak tengok I Am Number Four.. (mak sedara dia yang tergedik2 nak tengok sebenarnya.. hehe..) sementara nak tunggu movie start, aku bawak la dia jenjalan pi al-ikhsan, royal sporting house.. anak sedara aku ni memang hantu sports.. bukak ja tv mesti tengok channel sukan.. dia peminat manchester united (macam mak sedara dia jugak okay!!) n real madrid (sebab ada ronaldo..) suka sangat dia tiru skill ronaldo kat rumah.. lepas tu kering pulak tekak nih.. belanja la dia ice blended.. lepas tu kami pi nak tengok movie.. beli plak popcorn n air.. duduk row kedua depan screen.. haha.. ramai woo.. full kot.. seat tu ja yang sempat.. best gak movie tu.. ohhh handsomenya hang alex pettyfer oi.. kalau tukar nama adam pettyfer aku masuk meminang hang dah.. haha.. gila apa eta ni..

lepas menghayati movie tu kami pi jusco.. tiba2 naluri keibuan membuak2 nak beli baju kat anak sedara aku.. haha.. ayat tak leh blah langsung eta ni.. masuk la fitting room dengan dia.. dapat la dia baju baru.. nak beli kat adik dia tak tau saiz plak.. last2 beli bear ja la.. dah kekeringan idea sangat daa.. pas tu pi tempat game dalam jusco tu.. main basketball dengan ezzat.. tiba2 tak rasa macam mak sedara keluar dengan anak sedara.. macam dua2 budak2 pulak.. hehe.. abis tu baru turn mak sedara dia nak cari kasut.. tapi last2 tak jadi.. sebelum balik rumah beli rojak plak.. dah sampai rumah baru aku sedar banyak jugak duit aku yg abis.. oops!! hehe.. tu pun nasib tak beli kasut.. simpan ja la duit tu eta oi.. 




ni la buah hati eta.. hehe..

Saturday, March 12, 2011

please don't cry.. i'll cry too..



i want to be the reason for your smile.. i don't ever want to see you sad.. or be the one who makes you cry.. please tell me if i did so that i can make it up to you.. i want to make you forget all your sorrows.. if you're feeling down, you know you can count on me.. i'll lend you my shoulders.. i'll cry with you cause i can understand what you're going through.. and then i'll turn your tears into a huge smile.. i'll make your life worthwhile..





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...