Tuesday, December 20, 2011

VIP Passes to Girls' Hearts




If you're a guy reading this post, consider yourself as a winner of a VIP pass to the heart of a girl. Congrats to you! Yeay! Hehe.


Ok. Sekarang dah dapat VIP pass kan? Let me take you on a tour to girls' hearts. 

Fact 1: Girls are sensitive
Be careful of what you say because girls are sensitive. Maybe you've hurt her with that sharp tongue of yours without even realizing it. Sesetengah tu mungkin boleh nampak bila dia sentap dengan apa yang anda kata. But ada girls yang tak tunjuk ke-sentap-an tu including me. Tu lagi bahaya.

Fact 2: Girls cakap berkias
This second fact is probably the main reason why lelaki rasa perempuan tu complicated, hard to understand

Girl: Cantiknya baju tu!
Guy: A'ah cantik.
Girl berkata dalam hati: Beli la kat aku oii! Tak paham pulak mamat ni.

Haha. Itu lah perempuan. Tak cakap direct. Tapi kat atas ni contoh yang simple laa. Ada sesetengah benda yang lebih serius pun dicakap dengan cara berkias oleh perempuan. Lelaki kena lah try harder untuk memahami maksud tersirat okay? Hehe.

Fact 3: Girls like attention
Kalau nak sentuh hati perempuan, you must show her that you care. Kami cuma nak rasa dihargai, you know? Tapi tak lah bermakna 24/7 kena bagi perhatian. Kami nak tengok tv jugak, nak main game kat FB lagi. Hehe. And also too much attention too soon pun agak menakutkan.

Fact 4: Girls like surprises  
Tadaaa! Surprise! Dua perkataan ni boleh buat girls terharu. Bukannya kami nak surprise yang hebat-hebat sangat pun. Simple unexpected things yang anda buat pun dah cukup untuk menyerlah ke-sweet-an anda. Kami suka bila lelaki sweet! 

Fact 5: Girls suka pak lawak
Funny like a clown minus the makeup, colourful hair, red nose, fancy clothes and big shoes. Hehe. Someone yang boleh buat girls sentiasa tersenyum. Even when we are feeling down, you come with your charm and put that smile back on our faces.  


Selamat menjadi jejaka idaman!

Sekian saja untuk kali ni. Adios! 

Perempuan yang nak tambah lagi point sila lah komen. =)

ps: lamanya aku pergi bertapa

23 comments:

Azham Vosovic said...

hahaha, so you think you are done here?

Not yet, hehehe...... rest assure but girls need a VIP passes to win boys' hearts heheheheh

Pocket said...

utk yang tak ensem lagi bentuk tak simetri ni,
jadi pak lawak jer la yang buleh kami buat:D
dah? nak lawan ngan aaron aziz ker,
rosyam noor ker..

memang tak terlawan lah kan.. so let us be AfdlinShauki:D

Dhiya Fariza said...

hehe. a very good job well done on the the entry.

tapi nak jawap comment AZHAM kat atas, we're not that cheap to try to win over boys heart. we pray to God for the right one instead :)

Sarah Mohd Saleh said...

sgtttttt tepattttt

LAici KAng Ais said...

guwa nak tmbah boleh.haha...

Hanie_Dew said...

agree with Dhiya fariza. we only gonna win the boy's heart if only the boy is my heaven's leader.
husband laaa..tka paham ke.

Hanie_Dew said...

ko org penang ke. kenapa la tak ckp awal awal. kalau tak bole berjumpa jumpaan. hahahahahha

abu said...

oyeh dapat vip pass.. oooo..macam tu pempuan..susah jugak nak jadi jejaka idaman ni hahahahaha

Eera Shera said...

setuju2..pompoan sgt sensitif..tp laki adakalanya cam tak kisah haha

aiEz said...

Kena alert benda mcm ni..hee..;)

Juliet_iRa~" said...

one more thing..

girl ni suka hadiah..hee..even hanya kad ucapan..;p..

pss : ppuan mmg sgt bkias..kekekke

Nizam Ijam said...

ooo... perempuan sensitif... kalau laki sensitif?hehe

rozeeta rashid said...

azham: haha. why don't awak buat entri vip passes to guys' hearts pulak?

pocket: ok la tu. kalau hensem tak reti buat lawak tak best jugak. haha.

dhiya fariza: thanks. hehe. kena jugak tau. tak la nanti husband lari dengan bibik kat rumah. haha.

sarah mohd saleh: yeahhh! =)

rozeeta rashid said...

laici kang ais: silakan tambah. 5 tu kira sikit je. haha.

hanie dew: haha. nak jumpa ke? sibuk honeymoon kan? =)

abu: wahh abu bakal jadi jejaka idaman laaa. haha.

eera sheera: tau tak pe. sentap! hehe.

rozeeta rashid said...

aie: yes. kena la alert. hehe.

juliet ira: hadiah tu kira under point surprise la. hehe. yes. takkan la kita nak cakap direct kan. mesti la kena kias2. =)

nizam ijam: lelaki sensitif macam perempuan mesti pelik. haha.

DuniakuAbstrak said...

dah cuci tangan sebagai playboy ..ada sesiapa nak menuntut? keh3

dhiera said...

baca entri ni sambil tersenyum~

Asrul "iLham" Sany said...

my sayang is awesome tetibe :D

khairul akmal bin azman said...

adakah sy jejaka idaman ??
x kot!

jejaka poyoness is me!

Woofer Storm said...

tapi sis,ppuan memang sensitif kan?sampai lelaki pusing nak pujuk itu ini..

#sy pun snsitif gak..hhehhee

budak penjara said...

aku x pandai wak lawak.. ok titik.. haha

baik amik geng2 maharaja lawak la..baru tak kering gusi..haha

Rtp Farra Arisha said...

in addition, girls are very very very lovely! ;))

.diannorhayati. said...

this is awesome.

kene suruh bf bace.

hehe.
girls suke lelaki appreciate die. means tarikh2 penting tu lelaki kene ingat.

hee. but me especially selalu lupe :p bf je yg ingat. ceh =.=

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...