Friday, December 2, 2011

Rara Zikry meninggal dunia


Tadi aku dapat tau dari kawan aku, Zarith Nadira Mohamad Zikri atau lebih dikenali sebagai Rara Zikry, telah meninggal dunia malam tadi. Dan kat twitter pun ramai yang mengucapkan takziah kepada keluarga dia. 


Lepas tu ada tweet mengatakan Rara Zikry masih hidup. 
"Her heartbeat stopped for a while but then the doctor rescued her"


And the latest is memang dia meninggal dunia. Dah di-confirm-kan oleh best friend dia kat twitter.




FB page Rara pun dah update tentang pemergian dia.



Innalillah. Takziah buat keluarganya. Al-fatihah.

To those yang tak kenal dia, ni ada short summary. 

Rara Zikry seorang gadis yang cantik. Tahun ni umur dia 23 tahun. Bulan Mac tahun lepas, dia pergi cycling dengan kawan-kawan dia. Tiba-tiba dia diserang asthma. On the way ke hospital, dia diam dan mulut dia berbuih-buih. Di hospital, doktor sahkan dia dah koma. Dua bulan dia koma. Bila dah sedar, dia tak dapat communicate. Dan setelah setahun lebih menderita, dia meninggal dunia malam tadi.


Nak baca lebih lanjut tentang dia boleh klik sini dan klik sini.



ps: kita tak tau bila masa kita. sekelip mata hidup kita boleh berubah. sama-sama kita menjadi yang lebih baik. tingkatkan apa yang masih kurang.

30 comments:

Pocket said...

kesian nya kat family dia,
alfatihah.

aiEz said...

doakan arwah ditempat kalangan mereka yg beriman,aie pun baru jer kenal tntng arwah ni..

Saiazuan said...

al-fatihah

KizZ said...

Al-fatihah untuk beliau...

cha zainol said...

takziah. alfatihah untuk rara. moga tenang di sana.

ABU said...

al-fatihah semoga keluarga arwah tabah dgn takdirNya..

abu
www.ashgive.com

Hanie_Dew said...

innalillah, takziah buat keluarga dia. al-fatihah juga utk arwah.

semoga roh nya ditempatkan di kalangan orang orang yang beriman. amin.

full name saya errr...eee..jap eh, nak cek balik.

Eera Shera said...

smoga rohnye dirahmati ALLAH..

Nazmi@Abe@Ghost ryda@Bent@KJ@Buzz said...

al fatihah, arwah meninggal pada hari yg mulia dan moga ditempatkan rohnya dikalangan org yg beriman dan mati shahid....di hari jumaat mulia ini...

dhiera said...

al-fatihah buat rara~ takziah buat seluruh kaum keluarga dan sahabat handai~

aimaniman said...

salam kenal dan dofollow sini
yupp takziah untuk keluarga adik Rara.. akak kenal dia lalu banyak blog yg ada cerita pasal kisah dia.. akak taw macam mana 'penderitaan' ibu dia sbb mak akak pun sama menghadapi situasi hampir sama apabila adik yg sampai umur 5 tahun ceria dan sihat tetiba sakit tulang rapuh, sampai sekarang umur adik dah 24 tahun..!!

Nurul said...

cantiknye Blog awak...mcmane nak buat mcmni?

Milah@Ayang said...

cntek blog awak...nk mntx tlg ajar ckit boley?? sy mohon kongsi cter nie ea...

Dhiya Fariza said...

Al fatihah. Dhiya pun ada post cerita ttg rara. and kenal dengan sepupu dia. this is so sad. I was shock dpt tau from twitter yesterday

DuniakuAbstrak said...

moga arwah aman d sana..

ShahzCudin said...

takziah..

Woofer Storm said...

alfatihah.sedih baca kisah dia ni..


*setiap yang hidup pasti akan pergi,,,

budak penjara said...

innalillahi wa inna ilaihi raji'un

rozeeta rashid said...

sama-sama kita doakan yang terbaik untuk arwah

rozeeta rashid said...

aimaniman: mak mana yang sanggup tengok anak dia menderita kan. macam mana keadaan adik akak sekarang?

nurul & milah@ayang: pakai template je. =)

semutsengal said...

siapakah beliau ? Err.


Alfatiha

Rtp Farra Arisha said...

al-fatihah..
salam takziah sebelumnya..

Daddylicious said...

semoga aman dia disana...al-fatiha

Kazen said...

al-fatihah buatnye...muda lg tu...

Entri Terkini | Rambut panjang, pendek mana lebih kacak?

fadhdeela said...

Al fatihah..semoga arwah di tempatkan di sisi org2 yg beriman...siapa arwah sebenarnyer??

meh lepak sini: Selipar_toilet!

Mohd Izzar said...

moga beliau di tempat kn di kalangan org yg beriman..

Nizam Ijam said...

alfatihah....

Sarah Mohd Saleh said...

sgt tkjut denga brite itu...btw die mmg sgt canteekkkkkkkk

Awan Biru said...

Takziah buat mereka.

Semoga pemergiannya dirahmati Allah.

.diannorhayati. said...

af-fatihah.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...