Tuesday, November 1, 2011

Welcome to my life!

Aku ditag oleh Blog Nana


Here are the rules:
1. You must post these rules.
2. Each person must post 11 things about themselves in their journal.
3. Answer the questions the tagger set for you in their post and also create 11 new questions to people you tagged to answer.
4. You have to choose 11 people to tag and LINK them to your post.
5. Go to their post and tell them that they have been tagged.
6. No tag back.
7. No stuff in the tagging section about "You're tagged if you're reading this". You legitimately (a.k.a trusted with honesty) have to tag 11 people.

Ok aku malas nak elaborate panjang-panjang. Straight to the point.


11 things about me:
1. Tarikh lahir: 23 Jan 1989 - 890123.

2. Tak masuk darjah 4. Langkau terus ke darjah 5. Dapat skip homework setahun tu. Haha. Macam tau-tau je aku pemalas buat kerja sekolah, bagi aku langkau kelas.

3. Suka kira-kira. Bila pergi shopping masa sale, kawan aku selalu suruh aku tolong kira harga baju lepas diskaun. 

4. Nama blog ni asalnya adalah Musicfreak's Journey. Lepas tu konon-konon nak lebih mature tukar jadi A CANVAS OF MINE.

5. Seorang ahli pancaragam yang aktif di sekolah and di UiTM Arau masa diploma. Boleh main trumpet, alto horn, french horn.

6. Suka menyakat orang. Orang study, aku kacau. Orang tinggal laptop pergi toilet, aku update status dia. Lepas tu buat muka innocent. Orang naik kereta dengan aku, aku lepas stereng sampai diorang menjerit. 

7. Suka gelak. Suka buat orang gelak.

8. Playful. Tak suka serius-serius sangat. Tak reti nak study dari awal. Dekat test, dekat exam baru tergedik-gedik. Tapi bila study last minute tu, aku lah orang yang paling gigih. Haha. Buruk perangai.

9. Masakan mama yang paling aku suka: Sup sayur bayam dengan ikan belah belakang.

10. Kat dagu aku ada kesan jahitan sebab jatuh kena bucu longkang masa kecik. Padan muka. Tak reti duduk diam.

11. Masa sekolah rendah aku pernah menangis sebab dapat 9/10 untuk spelling test. Together aku eja togather. Cikgu kena pujuk aku. Over kan? Haha.
_________________________________________________________________

Soalan yang perlu aku jawab:
1. Follow Blog Nana tak?
    Belum lagi. Baru singgah sekali. Hehe.

2. Dari mana jumpa Blog Nana ni?
    Dari FB.

3. Tinggal mana?
    Penang.

4. Suka shopping macam saya tak?
   Kalau banyak duit suka lah shopping. Kalau tak, jimat cermat.

5. Pernah pergi oversea?
    Dah duduk penang memang kira oversea lah. Hehe.

6. Teringin tak nak main salji?
    Tak la teringin sangat. Main hujan je lah. 

7. You're more of a mix & match ke, or main sambar punya type?
    Mix and match. Tapi kalau just nak keluar kejap main sambar je. 

8. What do you notice first on the opposite sex?
    Style dia.

9. Saya tak suka kpop. Awak suka?
    Suka popcorn je.  

10. Selalu datang Sunway Pyramid?
     Taun lepas last pergi sana. KFC kat situ tak sedap!

11. Nanti awak bagitahu saya tak awak dah jawab soalan ni?
     Lepas publish ni saya bagitau. =)


Soalan untuk yang ditag:
1. Pendapat tentang blog ni?
2. Describe diri korang dengan 3 perkataan.
3. Name 5 things you can't live without. 
4. Anak ke berapa dari berapa beradik?
5. Favourite movie?
6. Top 3 songs in your playlist.
7. Tengah pakai baju warna apa tu?
8. Cara hilangkan stress?
9. Iphone or blackberry?
10. Ringtone handphone sekarang?
11. Last thing you do before you sleep?


26 comments:

Nana S. said...

thx :)

.diannorhayati. said...

ohmai. i ve been tagged la rupenye :p

Saiazuan said...

hmm malas nye nk tag2 ni.. bls kt sini je leh? hehe

blog ini sempoi,
i am cool,
family, religion, friend, internet, and money,
#1 dari 3,
TLOTR,
playlist berubah2,
hijau,
dengar lagu,
iphone,
r2d2,
basuh kaki

sori ek, mls nk buat tag2 ni..hehe

AcidFlynN Wraith said...

erk kena tag suda heheheh

Akue Achik said...

whoa...sis...ehehe,,ganas and nakal dr kecik smpi besar nii..ehehe..

insyAllah..nnt sy post.. :)

anyway, thanks for tagging me.. :)

rozeeta rashid said...

nana s: welcome. =)

diannorhayati: kalau rajin buat lah. haha.

zuan: haha. it's okay. saya pun malas gak nak buat benda ni sebenarnya. thanks for answering. =)

acidflynn wraith: tiada paksaan untuk buat entri. hehe.

akue achik: haha. tak lah ganas. nakal je.

aiEz said...

hehe,kena tag juga...;)

ABU said...

malam ni ramai gila blogger buat post macam ni... good good tag mentag.. :D

bleanck_braiyne said...

hah... aku ditag???

Dhiya Fariza said...

Yeay yeay kena tag dgn budak lompat yeay yeay nnt dhiya buat lepas dpt charger hehe

Zul Fattah said...

uitm arau..? skrang degree kat mana?

rozeeta rashid said...

aiez: aiez dah buat kan post ni. tu saya tak tag. kang pening pulak ramai tag. haha.

abu: sapa entah yang mulakan benda nih. haha.

kiah: yeahh. tiada paksaan nak buat. kalau rajin silakan. haha.

dhiya fariza: haha. yeay yeay dhiya nak buat post ni nanti!

zul fattah: degree pun dah abis. kat uitm arau gak. hehe. 5 tahun di araustaralia.

Umie Artoqiemie said...

rajin sekali :D

Daddylicious said...

musim Tag dan macam musim hujan la pulak ...hehe

Rtp Farra Arisha said...

sis. you're at the same age of my brother..HIHIHIHI

Azham Vosovic said...

yeay! togather! tak pe tak pe...everybody makes mistakes hehehehe

ekabukanmakcikkau. said...

spelling test 9/10? kalau kau dapat result 23/50 kau buat ape? hahhahaa

Hanie_Dew said...

hahaha..kitorang dah lepas dah tag ni. fuhh lega.
budak penjara kene tag lagi. femes betul dia. hihihii..masak nak jawab.

cucur adabi best.

rozeeta rashid said...

umie artoqimie: paksa diri jadi rajin. haha.

daddylicious: haha. macam tu la nampaknya.

arisha: arisha berapa adik beradik?

rozeeta rashid said...

azham vosovic: haha. yeah. biar salah dulu jangan salah sekarang kan.

ekabukanmakcikkau: hoii! lama tak nampak! haha. kalau dapat 23/50 mungkin aku terjun laut kot. hehe.

hanie dew: haha. ramai ke yang tag budak penjara? jenuh la dia nak jawab. hehe.

semutsengal said...

weeewiitt,

ank dara tak elok nakal-nakal.


LALALALALLALA

EmpayarUtama said...

hahah meriah :) Memang aku tak minat bola der... 'bed'minton minat kuangkuangkuang kuang ajo tul haku nih :)

Suhami Ahmad said...

kus semangat...seb bek atok tak ono tagged

Nizam Ijam said...

saya xtahu soalan mana nak jawab nie...dekat 10 org tag saya..hahaaaa

budak penjara said...

haha jahat pada aku neh..aku klu tym org study,aku tak kacau la..tapi aku suka pau buku org yg kuat study..haha

Pocket said...

saiazuan jawab terus!!
waahh, terbalik plak dia sunggoh rajin.
walaupun dia kata dia malas.

ohh!! ahli pancharagam!!>?
phantang datuk nenek aku ahli pancharagam :)

heheheh, ala ala Qassem Selamat ^^
pocket actually suka pompuan yang bermuzik
terasa macam hebat sikit :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...