Friday, November 11, 2011

Kalau hidup ada remote..





Dilukis sendiri lalu discan ok! Rajin kan??


Once upon a time, di semester 4 BBA Finance (2008), ramai yang rasa teramat  bosan dalam kelas. Topik yang diajar dah habis dalam masa kurang 2 jam. Tapi lecturer tu tak pernah nak bagi balik awal. Lecturer tu suka bercerita. Maka sampai masa dah habis pun dia tetap dengan cerita dia dan students pun terpaksa balik lambat. 

Masa dia sibuk bercerita, ada sorang pelajar yang kelihatan sangat tekun. Tekun melukis sesuatu. Lukis gambar kat atas tu ha! Aku la tu. Hehe. 

Motif gambar?? Lepas lukis, aku tekan-tekan kat fast forward sebab nak kelas habis cepat. Tak jadi. Aku tekan pulak kat icon speaker tu, konon nak mutekan suara dia. Dan of course lah tak jadi jugak kan. Arghh stress! Haha. Aku cakap kat kawan aku, "Wehhh!! Remote ni rosak!!". 

Bayangkan perasaan kawan aku bila ada kawan macam aku. Haha.


If life has a remote and you have only one chance to use it, which button would you choose? Rewind or forward? 

Would you press rewind so that you can go back to the happiest moment in your life? 

Or would you press forward in order to see what kind of future you'll be in?

22 comments:

Saiazuan said...

yeah aku harap ada time freezer..

Akue Achik said...

ahahhaa,,mesti kawan blurr msa tu..nnt nak cba bt la..hahahaha

kalo ada remote, sy nak blik jd baby dan ubh msa dpan..hooho

aiEz said...

err,remote kawalan manusia?hehe...kalau benar2 ada,manfaatkan sebaiknya..hee

Pocket said...

i will press the button
'C+'
to change into different channel.
710 ker?

Dhiya Fariza said...

dhiya pun ada lecturer macam tu, byk ckp LOL

if it is me, i would rewind back time, because time nowadays are so precious and limited, kalau rewind dapat panjangkan sikit waktu hidup.

dhiera said...

saya memilih utk tekan forward. naseb xda lecturer macam tu~ hek

budak penjara said...

klu tekan semua tu tak menjadi..ko hentak kuat2 kt lantai biar rosak radio tu..haha..cmform snyap lec ko

Nizam Ijam said...

nak tekan butang pause..hehe

Sarah Mohd Saleh said...

forward.to see what my future will be ;)

AcidFlynN Wraith said...

bateri abis suda.

Azham Vosovic said...

hahahhaa

kan best kalau betul2 ada remote ni hehehe

Daddylicious said...

Ini nak kena jadi doremon ni...hehe

@be BNadz said...

best jugak kalau dapat tekan remote..hhah..

jenguk..follow kamu...

http://bukankisahzombie.blogspot.com

hafrawiey ozakawa said...

wahh....kene ade super IT kalo mcm nh..

p/s:done follow here..


http://hafrawiegeek.blogspot.com/

DuniakuAbstrak said...

kalau ada remote...hidup ni tak mencabar la...keh3

Woofer Storm said...

terasa betul si kawan tu..


hidup ni kalau ada remote,memang best..tapi itu cuma dunia animasi..berpijak dibumi yang nyta skg ni,,,ermmm nak jadi doraemon^^

ekabukanmakcikkau. said...

aku akan pilih forward sebab tak tau . eh boleh tak kalau aku nak pilih rewind sekali? mehehheh

Rtp Farra Arisha said...

all of us will be lucky persons if this gonna be happened! :') ckckckckckc.

Suhami Ahmad said...

aiyo...nakai...klu atok ada remote camtu, atok nak rewind saat2 manis...hihi

ctk said...

haishhh..nk nangis plak bila teringtkan dunia xley berenti buat seketika...arap ader remote neh..tp xmungkinlah...hehehe

.diannorhayati. said...

well i might choose both. rewind for some good memories and make it fast to see what i would be in future. hehe *tamak pilih due due

Awan Biru said...

Awan tekan butang play. Takut nak balik semula ke masa silam. Tak mahu tahu masa depan jika ianya tidak seindah dirancang. Sekurang-kurangnya dengan butang play Awan dapat belajar dari masa lalu dan cuba mengubah masa depan.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...