Tuesday, October 25, 2011

First cut is the deepest



Fuhh berpeluh-peluh buang sawang kat blog ni. Dah berhari-hari tak update. Lepas update post sebelum ni terus offline. Semalam baru online balik lepas balik dari konvo. Penat! 

Aku rasa happy dan sedih masa konvo. Tapi mostly rasa sedih. Macam nak nangis pun ada. Pernah tak rasa macam tu? Sedih and nak nangis di tengah orang ramai tapi terpaksa kuatkan diri tahan diri dari meraung. Huhu. Masalah betul aku ni.  


Sedih ni ada kena mengena dengan tajuk. Susah untuk aku rapat dengan lelaki. Boleh kira dengan jari sebelah tangan. Mungkin sebab dulu sekolah perempuan and aku agak pemalu. Kenal lebih kurang tu banyak lah. I consider myself seorang yang susah nak jatuh cinta. But this time? Adeh la. 

You know those fairytale endings where they live happily ever after? Mungkin dia bukan lah watak dalam fairytale aku. We laugh, we share. He left, I'm hurt. Macam tu lah ceritanya. He's still in my life, but it hurts. And even though it hurts, I can't seem to let go. 

Buat lah apa pun. Sakitkan hati aku. Tapi aku tak boleh benci dia. Mungkin aku menyepi seketika. Lepas tu aku ada balik. I try to run but I don't wanna ever leave. Cinta ni buat orang jadi bodoh. Dan aku lah yang bodoh tu. Haih. Aku ingatkan aku dah boleh get over dia. Tapi aku fail. Kalau dia adalah exam paper, aku lah repeater setia. Haha.



Aku tetap doakan yang terbaik untuk dia. Walaupun aku menangis sambil mendoakan dia. Dan aku berdoa aku jumpa orang yang boleh buat aku lupa kat dia, yang jauh lebih baik. Insyaallah. 

First cut is the deepest.


ps: sorry entri agak emo. jiwa kacau. one more thing, to saiazuan, sorry baru baca komen pasal nak jumpa kat uitm arau tu. hopefully we could meet someday. =)

17 comments:

Pocket said...

memang susah nak 'stop'the emotion towards one particular person. masa ni sila tengok citer cinta banyak banyak, jangan yg happy happy, yg sedih sedih,, abihkan airmata tu then baru kamu buleh move on :)

good luck sis ^^;

Akue Achik said...

sabar..insyaAllah,u`ll meet someone better sooner or later.. :)

1st cut is deepest but i`m sure u can get over it..be strong! ^^

Eera Shera said...

memang susah nak lupakan org yg pernah kita syg. berdoa la semoga korang dijodohkan..ALLAH mampu lembutkan hati dia.mana tau kan..hehe

congrate dah konvo!

bleanck_braiyne said...

weh aku paham.. aku juga mengalami perasaan yg sama.. so jalan terbaik yg aku dpt skrg nih hanyalah forget him.. good luck!

rozeeta rashid said...

pocket: mana boleh tengok cerita cinta. lagi lah sedih. haha.

akue achik: thanks. =')

eera shera: sedang cuba untuk bersabar. hehe. thanks!

kiah: haha. yang dulu hang cerita tu ka?? i tried to forget but i failed miserably. haha.

Hanie_Dew said...

alahai sayang.kecik nya button komen. tak nampak. sorry...=) tp ttp jumpa. hahahha

chill babe. cite ko mcm novel.aku tak pandai nak advise. aku cuma bole bg idea yg slalu aku buat bila org yg aku suka pergi. dulu la. skrg da kawen.hehehe..ko pegi layan drama korea yg her odia hensem hensem. perrgghhh kompem tehibur. at least bole la gelak dan senyum kan.

AcidFlynN Wraith said...

Kalau dia adalah exam? hahahha suka ayat ni hahaha memang repeat sampai tak abis2 sems hehe cinta tu anugerah. Jangan salah guna sampai merana diri. Kalau buat baik, jadinya baik. kan kan

BLADE EDGE said...

assalam...

pedih jer bunyinyerrr... bawak2 la bersabar...

aiEz said...

melupakan seseorang yg pernah hadir dlm hidup kita memang seseungguhnya mengambil masa,bersabarlah dan tak usah henti berdoa agar bertemu insan yg lebih baik..:)

Sarah Mohd Saleh said...

wahhhh die konvoooo.untong laaa.btw thaniahhh

ABU said...

selamat menjadi yang terbaik...
jgn percaya sgt dgn fairytale tu hahahaha

Run Away said...

salam kenal...;d

Dhiya Fariza said...

ohmy i know exactly how u feel because im feeling it too right now.

Saiazuan said...

laaa bru bca? hehe xpe la, nextime :D

Nizam Ijam said...

cuba y terbaik1 :D

DuniakuAbstrak said...

luka kadang-kadang ambil masa yg sangat laaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaamaa untuk sembuh

bertabahlah kawan

*tengok..punya lah panjang aku punya 'aaaaa' tu, itu melambangkan betapa lamanya lama itu.. =)

Awan Biru said...

Wanna forget that.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...