Thursday, September 15, 2011

Life is like a playground



Hidup umpama roda. Adakalanya kita di atas dan adakalanya kita di bawah. Dah selalu sangat dengar. Bosan pulak rasanya. Let's see the world in another perspective. Hidup umpama taman permainan. Life is like a playground. Kenapa playground? Suka hati aku ja. Haha. =)


Life is like a slide
Nikmati setiap saat yang kita ada termasuklah masa kita jatuh. Each step we take is a new experience and the best experience is the experience of falling because with it, there's a great lesson to be learnt. So, when you trip and fall, keep on smiling. Positivity is the key. Cari kekuatan dalam kelemahan.




Life is like monkey bars
Berpegang pada apa yang kita percaya dan terus melangkah. Hold on. Even though there's something pulling you down and you're losing your grip. Jadi seorang yang kuat dan tak mudah untuk berputus asa. But if anyhow you still fall, take a deep breath, quickly get back up and continue on your journey. Percaya pada diri sendiri. You are the best, you know? =)




Life is like a swing
Tanpa usaha, kita takkan ke mana. In order to go higher, you have to push harder. And when you aim, aim high. Diri sendiri adalah penentu. Hidup bukan sekadar membuat pilihan yang tepat. Tapi ianya perlu disertakan dengan usaha. Kalau pilihan tu tak tepat tapi disertakan dengan usaha, masih boleh berjaya. Don't wait for miracle when you can create it. Ewah ewah ayat dia.




Life is like a see saw
Alaa macam belajar management dulu kan ada Maslow's hierarchy of needs. Macam lah semua orang belajar subjek tu. Antara needs tu adalah a sense of belonging. Kita saling memerlukan. Bila kita di atas, jangan lah nak bangga sangat sebab mesti ada orang lain di sebalik kejayaan kita tu. Jangan lupa diri. When that person walks away from our lives, masa tu lah kita jatuh tergolek.



Sekian saja untuk kali ni. Adios!


Have fun in the playground!

11 comments:

Saiazuan said...

life is fun!

Bigdaddyz said...

hidup harus bahagia baru ada rasa gembira...:)

Miss Kira said...

life is what we define it.. ;D

rozeeta rashid said...

saiazuan: oh yeahhh! haha.

rozeeta rashid said...

bigdaddyz: bila rasa gembira tepuk tangan! hehe.

rozeeta rashid said...

miss kira: yup! we are who we think we are.

Mohd Izzar said...

hoho. byk benda yg boleh describe pasal life.

Rtp Farra Arisha said...

and life is full of interesting thnigs ;)

ekabukanmakcikkau. said...

entri ni buat aku sedar yang member aku sangat kool.mehehee

azim_3110 said...

huhuhu..good2..i like it.. :p

Awan Biru said...

Gonna play it this it's over.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...