Friday, September 23, 2011

Freestyle football


Freestyle football adalah sejenis seni mengekspresikan diri melalui bola sepak. Dengan menggunakan mana-mana anggota badan, football freestyler ni boleh buat macam-macam jenis trick. Memang sangat cool!

Freestyle football ni wujud sejak awal 1900 lagi. Lama bebenor! Tapi sejak early 21st century baru famous amos disebabkan iklan Nike yang mempromote freestyle football nih.

Freestyle football requires skill, control, flexibility and 100% focus. Nak ada skill ni pun mesti perlukan banyak kesabaran. A great football freestyler mesti banyak habiskan masa dengan practice, practice and practice.

Sebab tu lah kita ternganga sambil cakap fuiyo bila kita tengok freestyle football ni. Nampak macam senang ja tengok football freestyler ni control and balancekan bola tu. Tak jatuh langsung pulak tu. Tambah pulak dengan macam-macam gaya. Memang syiok!



Must watch!! Joga bonito.

Lagi super duper cool if a girl boleh buat football freestyle ni!

Teringin pulak rasa nak try. Practice dalam rumah. Habis pecah segala barang la jawabnya. Haha.


Sekian saja untuk kali ni. Adios!

1 comments:

Saiazuan said...

fuhhhh xmampu nak buat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...