Monday, May 31, 2010

hey! cheer up!



Have you ever went to a shop where the cashier or sales person frowns while you ask something?
It makes you feel like saying, "Hey miss, can't you smile??"
And to some extent you don't feel like going to the shop anymore.

It is very clear that a smile is all it takes to make us feel much happier and also the people around us.
A smile is like a virus that spreads around fast and the good thing is you won't die of it.
Why do we frown when there are lots more things in our lives that can make us smile?

Really, there are so many good things about smiling.
Need proofs??

Well. These are some facts that should keep you smiling.

  • 72% of people think of those who smile frequently as being more confident and successful.
  • 86% of people say that they are more likely to strike up conversations with strangers if they are smiling.
  • Bosses are 12% more likely to promote people who smile a lot.
  • A smiling person is judged to be more pleasant, attractive, sincere, sociable, and competent than a non-smiling person.
  • A newborn shows a preference for a smiling face over a non-smiling face.


Even faking a smile would make us happier


People are born with the ability to smile so why can't we??

Monday, May 24, 2010

fuiyo malasnya aku!!

apsal laa aku ni malas sangat xtau.. da cuti ni konon2 nak research pasal thesis yg nak kena wat hujung taun nanti n also pasal tempat praktikal.. tapi last2 fb je yg aku rajin.. treasure isle la, poker la, social city la, farmville la, macam2 laa.. kalau list satu2, taun depan malam raya pun belum tentu abis.. lagi satu, aku jugak malas nak update blog nih.. tu la pasal blog ni terbengkalai sejak sekian lama.. harap maklum.. bila dapat idea pasal blog, "nanti esok la aku wat".. tapi last2 habuk pun tarak.. sampai idea pun terbang entah ke mana..

apa2 pun aku nak cakap sikit pasal af hari tu sebab aku gerammmm!! apsal la adira x menang.. power kot suara dia.. shahir pun aku suka gak tapi aku just rasa adira lebih layak.. best sangat lagu adira.. lagu daus n shahir pun sedap..

lirik ku ada kamu-adira af8

Di kala ku kehilangan di dalam kegelapan
Kau suluhkan sinar petunjuk
Di kala ku kesedihan
Kau ukirkan senyuman
Dengan penuh sabar memujuk

Engkau menyambut tiap kali aku terjatuh

Andai hari esok langit akan runtuh
Tabahlah menjunjung bersamaku
Andai hari esok dunia gelora
Takkan ku gemuruh selagi ku ada kamu

Di kala aku tak pasti
Kau tampil dengan berani
Membimbing agar lebih yakin
Dan bila hidup penuh soalan
Kau berikan jawapan
Melengkap semua kekurangan

Engkau menyambut tiap kali aku terjatuh

Andai hari esok langit akan runtuh
Tabahlah menjunjung bersamaku
Andai hari esok dunia gelora
Takkan ku gemuruh selagi ku ada kamu

Tidak mungkin diri ini mampu
Hidup tanpa doronganmu

Andai hari esok langit akan runtuh
Tabahlah menjunjung bersamaku
Andai hari esok dunia gelora
Takkan ku gemuruh selagi ku ada kamu


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...