Friday, January 22, 2010

kejutan busuk n sergahan pak imam dalam ingatan

sebelum kejutan ni, aku dah dikejutkan dengan birthday cake mira n aku.. birthday surprise awal la katakan.. semalam plak, plan2 nak baling tepung n telur kat azira sebab birthday dia 20hb.. lepas tu tambah plak nak baling kat mira sekali.. plan nak pekena depa kul 9.. kul 8.30 aku pun p mandi.. siap syampu rambut n letak vitamin lagi.. lepas tu terus kami p padang depan umah.. lepak2 la sambil tunggu.. aku ditugaskan baling telur kat mira.. bila azira sampai dengan syah n adhwa, sembang2 la dulu.. tiba-tiba.. lisa serang azira ngan tepung.. aku pun seronok la nak baling telur kat mira.. tup tup aku kena sekali!!! tidakkkk!! ini dah lebih!! aku pun lari hambat semua orang nak make sure semua kena!


tengah berlari2, tiba2 ada suara jerit kat kami! "Oi!! Jaga la hampa!!" hahaha.. nak tau suara sapa?? pak imam kat surau dekat area umah kami la!! sekali aku tengok depan balik, membe2 ku yang bertuah semua dah lari bertempiaran balik umah.. ahahaha.. serius lawak gila!! aku rilek ja.. maintain catwalk walaupun muka macam tikus jatuh dalam tepung.. balik umah kami bergelak tawa guling2.. amik gambar muka masing2 yang gorgeous2 belaka.. lepas tu kami p padang balik kutip kulit telur n simbah air.. ada ka orang yang bertanggungjawab macam kami?? haha.. kalau tak bersihkan memang nak mampos la jawabnya.. tension jugak la aku sebab kena mandi balik.. dah mandi pun aku still berbau telur!! apa2 pun, thanks to my housemates, dyana, tikah, mira, lisa n syeila n also azira, syah n adhwa for the memorable night..


  



Sunday, January 3, 2010

2010.. hmm what should happen in my life???



AIMS:
  • Make mama happy.. Kesian mama aku sorang2 kat penang..
  • Dekan sem 4 n 5.. Harap2 la.. Insyaallah..
  • Kurangkan amuk.. This is a must..
  • Staying positive.. Hish! ni pengaruh belajar PD ah ni..
  • Improve in communicating with others..
  • Not let minor things affect me..
  • JIMAT SIKIT OK!!
  • Be a better person..
  • Be more hardworking.. Selalu asyik last minute ja semua kerja..
  • Improve cooking skills!! (FUIYO!!)
  • Be as happy as I could possibly be..
  • Be more grateful walaupun the situation seems unfair.. Tapi Allah maha adil.. Mungkin dulu aku kecewa tapi everything happens for a reason..


HOPES
  • Be healthier.. Seriously this flu is killing me softly..
  • Happier life.. Hopefully there'll be more ups rather than downs..
  • Be less forgetful! Tension kot jap2 cari barang tak jumpa!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...