Monday, December 27, 2010

lek lu sap kok lu.. wajarkah??





post ni bukan untuk menggalakkan anda merokok ya n bukan jugak untuk menggalakkan anda rilek sepanjang masa.. hehe.. 

ishhh.. eta ni.. merepek apa tak tau.. abih tu apa yang dia nak cakap sebenarnya?? 

haha.. ok2!! fine!! eta nak bagitau laa nih!! 

apa yang aku nak highlight kat sini, kita jangan la serius sangat sentiasa.. just relax.. you can be the best you when you're having fun.. bagi aku laa.. aku tak suka masalah mengganggu jiwa dan raga aku banyak2 sangat.. tapi kadang2 ada jugak tersentap.. time mood sentimental aku boleh jadi orang yang sangat fragile.. tu kadang2 jaa.. yang selalunya?? macam tajuk post ni laa.. lek lu sap kok lu ja laa.. maybe jugak aku ni terlebih relax dalam hidup aku.. hehe.. study pun relax.. dekat exam baru terhegeh-hegeh sampai tak tido malam.. satu lagi contoh?? sekarang ni laa.. konon nak tukar tajuk thesis.. tapi habuk pun tarak.. tiap2 hari online.. cuma tak terdetik langsung di hati nak mencari journal.. apa nak jadi?? haha.. biar la masa yang tentukan.. haha.. sometimes kita perform better under pressure.. aku tak suka fikir banyak2.. take it as it comes.. aku jenis yang tak suka plan2.. macam nak travel2 ni.. sesetengah orang kena buat list barang2 nak bawak or packing awal2 (macam mak aku.. awal gila kalau bleh packing nak pi mana2.. haha..) tapi aku tak pun.. kalau ada yang tertinggal tu pasrah ja la.. mungkin takdir aku.. hehe.. 

aku tak suka sesuatu masalah tu mengganggu aku.. kalau bad mood pun sat ja.. bila kita tengok orang moody, kita pun bleh jadi moody sekali.. bila aku sedih pun, aku sempat lagi buat lawak.. macam masa awal part 4.. housemates aku tau laa.. lama jugak aku menangis.. mata bengkak2 semua.. tapi sempat gak aku buat lawak dengan diyana.. haha.. tapi selalunya aku happy.. aku suka buat orang lain senyum.. ya la.. nanti kalau aku senyum sorang2 orang cakap gila.. so kena laa bagi orang lain senyum sekali.. hehe.. buat gila pun tak pa, janji seronok! haha.. tak suka la environment yang boleh buat aku stress.. sekarang ni kat tempat praktikal pun enjoy laa jugak.. nak kata aku baik dengan semua orang tu tak laa jugak.. yang jenis peramah tu aku senang sikit laa nak baik ngan depa.. dah kuar gak laa perangai gila aku kat tempat praktikal.. tapi tak laa depan semua orang.. hehe..

kalau aku stress, senang ja aku nak relax.. jenjalan dengan kawan2, gelak guling2, chocolate, dengar lagu or yang paling senang, tido!! aku seorang yang agak positif.. aku tak suka fikir benda negatif.. sebab menyesakkan otak.. aku ni ambitious.. aim tinggi2.. kalau buat apa2, buat betul2 (tapi ikut keadaan jugak laa..) so, bila kita relax n enjoy, lagi senang kita nak capai apa yang kita nak capai.. tapi jangan la relax terlebih macam aku plak.. haha..

akhir kata dari aku, let loose n unleash your crazy side to get the best in life.. hehehe..

1 comments:

Awan Biru said...

Let it flow smoothly.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...