Saturday, December 11, 2010

highlights of the week



berakhir sudah first week praktikal.. not bad.. rasa cam best plak.. i'm liking the working environment so far.. cuma takot sikit bila bos masuk keja hari jumaat.. dia punya expectation kat kami agak tinggi so kena la berusaha sebaik mungkin.. segan pun dah kurang.. hari jumaat plak lain sikit dari hari2 biasa.. ada sesi berzikir dulu sebelum baca doa.. lepas tu briefing macam biasa.. lastly, lagi satu pengalaman baru aku kat situ.. sebelum semua balik ke tempat masing2, salam sesama staf dulu.. staf laki salam ngan staf laki laa.. haha.. takkan nak salam cium pipi ngan depa plak kot.. tiap2 jumaat macam ni.. aku agak kagum la tengok budaya macam tu.. doa bagi urusan berjalan lancar & diberkati, doa jadikan kerja yang dilakukan sebagai ibadah, doa dijauhi sifat khianat & meninggi diri, doa utk kesejahteraan semua umat Islam.. pasal belajar plak, banyak jugak yang aku belajar pasal tugas2 unit.. pagi jumaat tu rajin p interview ketua unit plak.. p tanya dia macam2.. hehe.. 

lagi satu, alhamdulillah syukur dengan result exam.. walaupun ada rasa kecewa sikit dengan subject strategic management.. kalau la B- tu jadi B.. so close yet so far.. mesti ada jugak satu subject yang tarik turun result aku.. sampai ati en kamsol kan?? sedih la saya macam ni.. soalan "what is THE?" tak kuar pun dalam final.. haha.. dengan ini secara rasminya berakhir la impian aku untuk tak payah bayar balik ptptn.. haha.. berangan la eta oi..

perut aku ni plak dok sakit tak hilang2 lagi.. tak tau pasai apa.. tapi dah kurang la dari hari khamis hari tu.. kul 9 lebih aku dah tido sakit perut punya pasai.. dok berpraktikal sambil tahan sakit.. adoi.. ilang la cepat.. esok ahad dah.. 

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...