Sunday, December 12, 2010

dasyat budak2 sekarang ni..



baru darjah 1 dah ada handphone.. ok laa.. kalau nak bagi alasan keselamatan.. apa2 anak bleh call.. tapi kan kalau ada pun, nanti ilang fon tu.. mana la depa pandai jaga.. dah tu plak, mak bapak ni pun p beli fon canggih manggih plak.. dari nak selamat, silap2 anak kena culik sebab nampak cam anak orang kaya.. haha.. aku tau laa.. pernah nampak budak baru darjah berapa dah ada fon touch screen.. ishhh.. aku tergugat tau tak?? fon aku pun tak macam tu.. haha.. bukan tu point yang sebenar.. ha ni baru moral of the story dia.. tak payah laa nak rosakkan anak2.. bagi kemewahan pun agak2 la.. kalau kaya sangat pun, cuba simpan ka invest untuk future anak2 tu lagi bagus..  lagi satu.. bukan takat fon, apa anak nak semua beli, semua ikut.. bagi muka sangat.. ish3.. kalau bagi kemewahan sangat, anak tu tak tau hargai kesusahan nanti.. 

1 comments:

Awan Biru said...

Awan dapat hp sendiri selepas SPM. Kanak-kanak sekarang ni siap pakai N97 lagi.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...