Monday, December 20, 2010

cintan cintun



fuh topik! haha.. post ni tak menunjukkan eta ni jiwang ye..


tiba2 teringat nak post pasal ni sebab kat praktikal orang tanya bf orang mana?? aku jawab tak dak.. depa tak percaya.. haha..


cinta tu bagi aku adalah menerima baik dan buruk seseorang dan saling melengkapi antara satu sama lain.. wahhh.. haha.. dah type sekerat jalan rasa cam tak sesuai plak aku nak cakap tajuk ni.. hehe.. bagi aku laa, cinta ni tak bersyarat.. maksud aku, kita ada ciri2 orang yang kita nak, tapi bila hati dah suka, semua tu tak penting dah.. love is not blind, it sees more.. but because it sees more, it is willing to see less.. cinta ni bleh jadi madu n bleh gak jadi racun.. yang penting kena bertolak ansur n saling menghormati..

bercinta mamang indah.. tapi kalau putus, ouch!! sakit wo.. haha..

nak cari cinta sejati ni bukan senang.. memerlukan masa yang lama.. tak tau la.. tu bagi aku.. susah nak cari orang yang serasi n boleh buat kita betul2 selesa bila dengan dia.. kalau dapat jumpa tu bersyukur sangat laa..


tapi bila bercinta tu jangan la obses sangat pulak.. sampai ikut cakap bf ja.. kawan2 pun tak peduli dah.. kalau break nanti terhegeh2 mai balik kat kawan2 jugak.. ishhh.. aku pantang sungguh!! haha.. emo pulak dah..

kisah masa diploma.. ada 2.. haha.. ejat.. cinta gila.. smart.. gila2.. tapi hampess ja.. last2 aku frust.. "bercinta dengan labah2 lagi bagus.." kata2 aku mengundang tawa kak izz.. haha.. almaklum la dok kolej mengadap sawang kat ceiling time tu terus spontan kuaq ayat sedih tu.. haha.. lagi sorang plak.. nama tak yah gtau.. yang tau tu tau laa.. dia lawak.. terer.. sikit2 dah.. calling2..  feeling meeling.. last2 terguling.. haha.. sampai ati wat eta camni.. lepas tu aku dah malas dah.. sakit ati.. bagai ditusuk sembilu.. hahaha..


masa degree ada la suka tengok sorang tu.. budak diploma.. tapi tengok dari jauh ja laa.. haha..


eta yang sekarang lebih berhati2.. ya laa.. takot sakit ati ja.. harap2 dapat jumpa orang yang boleh menyembuhkan luka ni.. hahaha.. ayat tak bleh blah langsung!! 

1 comments:

Awan Biru said...

Cinta memang banyak pengaruhnya.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...